Studio

Online Sessions.

Nadat jarenlang de nadruk heeft gelegen op live spelen, is er de laatste tijd meer interesse gekomen voor het opnemen van muziek. Ik heb het geluk gehad om mooie albums te kunnen opnemen in Wisseloord Studio’s (NL), E-sound Studio’s (NL), Rockstar Recordings (BE), Reanimator Studio (BE), Bunt Studio (NL), en Studio Het Pand (NL).

Aangezien de muziekindustrie en de studiowereld beiden momenteel behoorlijke veranderingen ondergaan, zit ik niet dagelijks in een opnamestudio. Dat is niet omdat er na de komst van MIDI en Plug-ins geen behoefte meer bestaat aan live drums, maar omdat de budgetten tegenwoordig anders zijn en/of anders verdeeld worden. In veel gevallen blijkt dat het voor veel muzikanten efficiënter is om een eigen studiofaciliteit te hebben en een complete opname via internet aan te leveren.

Voor het maken van een goeie opname zijn er een paar dingen nodig. Een goed klinkend instrument, een goed klinkende ruimte en goede microfoons en pre-amps. Ik ben al jaren bezig om mijn instrument beter te laten klinken. Niet allen op zoek naar de optimale sound, maar ook naar een eigen sound.

Een goed klinkende ruimte is moeilijk te vinden. Daarom ben ik een samenwerking aangegaan met de opnamestudio Okapi Recordings. De technicus waar ik mee samenwerk is Jan Pohl, zelf ook drummer en expert op het gebied van sound. 

Door deze aanpak kan ik de kwaliteit leveren waar ik voor sta. De kosten zijn wellicht iets hoger dan bij drummers die alles zelf doen, maar ik vind kwaliteit belangrijker. Deze kwaliteit zal ongetwijfeld hoorbaar zijn in het eindresultaat. 

Portfolio.
Hier verschijnt binnenkort het eerste album wat ik in samenwerking met Jan in Okapi heb opgenomen.

Voor meer informatie en prijzen, neem gerust contact op!