Bio

Biografie

Toen ik zestien of zeventien jaar oud was kwam ik met een vriendin terecht in een theater bij ons in de buurt. Voordat de voorstelling was begonnen gluurde ik even door het gordijn en zag de instrumenten op het podium staan, mooi verlicht door de gekleurde podiumverlichting. Eigenlijk was er maar één instrument wat mijn aandacht trok: het drumstel. Op dat moment dacht ik: dit is het, dit is wat ik wil doen. Ik wil gaan drummen!
Echter, ik ben opgegroeid in een familie waar bijna alleen maar naar klassieke muziek geluisterd werd. Daarom was de drempel vrij hoog, en het kostte me daarom ook twee jaar om de moed te verzamelen om het aan mijn ouders te vragen. Dat is de reden waarom ik pas begonnen ben toen ik 18 jaar was.

Na een tijd lang meespelen met platen (en erg veel ‘lucht-drummen’, vanwege geluidsoverlast naar de buren), realiseerde ik me dat ik best wat lessen kon gebruiken. Via de lokale muziekwinkel werd ik in contact gebracht met Eelco de Boer. Hij was niet alleen mijn eerste leraar, maar ook een soort mentor. Het klikte enorm en het was precies wat ik nodig had. Na ongeveer drie jaar les van Eelco adviseerde hij me om toelating te doen bij het conservatorium. Ik werd meteen aangenomen in Rotterdam in 1994. Vanaf die tijd heb ik meer dan vijf jaar les genoten van fantastische drummers en geweldige docenten.
Na mijn eindexamen in november 1999 heb ik erg veel ervaring opgedaan door zoveel mogelijk optredens te doen met allerlei verschillende bands, liefst met zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen. Ook ben ik sindsdien regelmatig op tournee geweest in veel landen binnen én buiten Europa. Na een paar jaar kreeg ik weer de behoefte om les te nemen. Eigenlijk was er op dat moment maar één drummer waar ik les van wilde hebben, en dat was Chander Sardjoe. Hij is een van de beste drummers die er op dit moment in Europa rondlopen. Ik heb een geweldige tijd gehad door af en toe een les te halen en/of eens rond te hangen, gedurende ongeveer drie jaar, tot hij naar Parijs verhuisde. Op dit moment is het vooral de uitwisseling met andere muzikanten, de inspiratie die ik haal uit het luisteren naar goede muziek, en het uitwisselen met andere drummers, waardoor ik mezelf verder kan blijven ontwikkelen.

Op dit moment werk ik vast met Ralph de Jongh, Phil Bee’s Freedom, AJ Plug en een pop/rock/disco coverband genaamd Captain Midnight. 

Tot op heden heb ik gespeeld met groepen en artiesten, waaronder: Backwater Roll Blues Band (GB), Trijntje Oosterhuis (NL), Shirma Rouse (NL), James Sayer (GB), Lana Wolf (NL), Patricia Vonne (USA), Aïcha Gill (NL), Rayn Bechoe (NL), Xander de Buisonjé (NL), Berget Lewis (NL), Charlie Luske (NL), Rafaëlla Patton (NL), Ron Walter (NL), The GrooveYard (NL), Bregje Sanne Lacourt (NL), Stefan Schill (NL), Saskia Laroo (NL), King MO (NL/BE), Kooymans & Carillo (NL/VS), Dennis Kolen (NL), Joris Lutz (NL), Cuccurullo Brillo Brullo (Zappa Tribute, NL), Corrina Greyson (GB), Ted Oberg (NL), Simone Roerade (NL), Tino Gonzales (VS/F), Superglue (NL) en talloze coverbands.

Direct na mijn eindexamen werd ik gevraagd om Rhythmic Training lessen te geven aan de Pop Academy van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tevens ben ik bandcoach geworden en nog steeds geef ik daar, twee dagen per week, met veel plezier les. Het is ontzettend leuk om daar te werken vanwege de geweldige muzikanten en collega’s waar ik mee samenwerk, en vanwege het hoge niveau van de studenten.